Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Berente Ági: Keleti gyógymódok kézikönyve

Budapest, 2008. Vagabund Kiadó, 208 oldal, kiadói papírborítóban, jó állapotban.

Kiadó:
Vagabund
Kiadás éve:
2008
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kaposvári
ISBN:
978-963-9685-41-3
Kötés típus:
papír
Terjedelem:
208
Nyelv:
magyar
Méret:
13x19.5cm
Állapot:
Súly:
256 g
990 Ft


"A kínai konyha alapja a rizs. Főképp a csapadékos vidékek tartják nagy becsben ezt a növényt, mint Dél-Kína, Thaiföld, Vietnám, Indonézia. Kínában a "rizs" szó jelenti magát az ételt. Nagyon sokféle rizs létezik, tájegységenként eltérő, melyik fajtával milyen viszonyban állnak az ott élők. Megkülönböztetnek hosszú szemű (pörgős fajtát), rövid szemű (tapadóst), ismernek számtalanféle aromás rizst, lényegében ahány tájegység, annyiféle rizs létezik. A rizs szénhidrát, melynek a napi egyensúly megtartásához 50-60 százalékarányban kell részt vennie a táplákozásban. Ez persze az összetett szénhidrátokra vonatkozik (gabona, burgonya, zöldség, hüvelyesek). Az egyszerű szénhidrátok, úgy, mint cukrok, energiabombaként hatnak a szervezetre, ám a robbanás nyomán gyors visszaesés, energiahiány lép fel. A rizs összetett szénhidrát, magas rosttartalommal és B-vitaminnal rendelkezik. A szénhidráttartalom mellett fehérjét és fontos aminosavakat is tartalmaz. A rizsfamília igen népes, így muszáj kiemelni a hántolatlan, barna rizst, mely tartalmazza a növény összes értékes elemét. Tovább kell főzni, mint a fehér rizst, sőt, előáztatni is érdemes, és durvább formájú, mint a hántolt testvérei, viszont rendkívül tápláló, erőt és egészséget adó növény. A hántolt gabona mindig szerényebb rosttartalommal és vitaminkészlettel dicsekszik. A basmati rizs egy ismert rizsfajta, igaz, nem olcsó, viszont aromás, illatos, szép, hosszú szemű változat. Szerepet játszik az egészséges étkezés és egészséges életmód kiművelésében. A finomított élelmiszerek minimálisra csökkentése csökkentése, vagy teljes kitiltása a mindennapi táplákozásból hosszabb, egészségesebb életet, lassabb öregedési folyamatot eredményez. A kínai konyha másik alapélelmiszere a zöldség."


Igali Mészáros József: A hal, a horog és az ember-1. kiadás!

John Man: Attila a barbár király

Orosz István: Hagyományok és megújulás

Erdős József: A heidelbergi káté, 1914.

Reader's Digest - Hogyan győzzük le a rákot?

Réthey-Prikkel Miklós: Az igaztörténet (Folklór és etnográfia 58.)

Szepesy László: A kromatográfia és rokon elválasztási módszerek...

Zuzana Beranová: Joy Adamson - A long safari from Opava to Kenya

Paul Roland: Helyszínelők - A bizonyítékok nyomában

A Balaton tudományos tanulmányozásának eredményei - A Balatonmellék palaeontológiája I.

Wass Albert: Csaba

Arany János: Toldi (trilógia)

Somogyi Vilmos-Dr. Molnár Imre: Pataky Kálmán-Hanglemezzel

Déry Attila: Belváros - Lipótváros - V. kerület-Budapest építészeti topográfia 2.

Oláh György: Három millió koldus

Liz Palika: Leben mit Bartagamen. Der ausführliche Leitfaden für die Haltung von Bartagamen,

Stephen King: Rémület a sivatagban

Molnár Gábor: Én kedves Amazóniám

Barkuti Jenő: Lemezszabási példatár

Tóth Endre: Bizalmas vallomás-Dedikált!