Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Christina Zacker-Sonja Mutter: Zsírégető diéta

Budapest, 2005. Mérték Kiadó, 128 oldal, színes képekkel, kiadói karton-kötésben, újszerű állapotban.

Kiadó:
Mérték
Kiadás éve:
2005
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kossuth
ISBN:
963 547 536 5
Kötés típus:
karton
Terjedelem:
128
Nyelv:
magyar
Méret:
18x24.5 cm
Állapot:
Súly:
398 g
990 Ft


Anyagcsere-szabályozó hormonok


Az élő szervezet működéséhez energiára, azaz táplálkozásra van szükség. Az anyagcsere feladata, hogy az élelmiszert és a benne található tápanyagot testazonos anyaggá változtassa át, ami azután energiává alakul át. Ez történik evés után, az emésztési folyamat során. Az anyagcsere helyes működését hormonok irányítják, melyek működését az agy szabályozza. Ezeknek a hormonoknak - melyeket gyakran hírvivő anyagoknak is neveznek - más feladatuk is van. Alapvetően információhordozóként szolgálnak, de az enzimeket is aktivizálják. A hormonok két csoportra oszthatók: zsírraktározókra és zsírlebontókra. Az első csoportba tartozik az inzulin.


Az inzulin és végzetes hatása


Az anyagcsere során először a szénhidrát raktározódik el a zsírsejtekben, ezt követi a fehérje, majd a zsírmolekulák. A hasnyálmirigy inzulint termel, amely az enzimeket arra készteti, hogy a zsírmolekulákat apró részecskékre szabdalják, így segítve elő a táplálék hasznosítását. A felaprított zsírmolekulák különösen könnyen mozognak, és gyorsan képeznek nemkívánatos párnákat a hason és a csípőn. Ezzel nem értünk a rossz hírek végére: a zsírsejtek mintha csak az utánpótlásra várnának, erőteljesen ragaszkodnak védőburkukhoz. Főként akkor, ha „tulajdonosuk" nem fogyaszt teljes értékű táplálékot.
Paradoxonnak hat, de nem a zsírban gazdag élelmiszerek növelik a zsírpárnákat, hanem a szénhidrátok, mint például a cukor és a fehér liszt.
Ha a túlsúlyos egyének tésztát, édességet és más, szénhidrátban gazdag ételeket esznek, vércukorszintjük is megemelkedik. Az inzulintermelés fokozódik, ami elősegíti a zsír lerakódását. A normális testsúlyú embereknél az inzulin a vércukorszint szabályozására szolgál. Aki szénhidrátban gazdagon táplálkozik, annál inzulin is automatikusan több termelődik a szervezetben, holott a vércukorszint csökken.


Ibos Éva: XIX-XX. századi magyar festészet - magyar, német, angol

Jókai Mór összes művei 71 db. kötet egyben

A művészet története Magyarországon, A Honfoglalástól napjainkig

Igali Mészáros József: A hal, a horog és az ember-1. kiadás!

Szilárdfy Zoltán: Barokk szentképek Magyarországon

Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője - 2011.

Szalai Vivien: Hamis gyönyör - Egy luxusprostituált vallomásai

Anton Neumayr: Diktátorok orvosi szemmel

Márai Sándor: A forradalom előérzete

García Lorca összes művei I-II.

Bencze Tibor L.: A TV-vevőkészülék műszerei és mérései

John Douglas-Mark Olshaker: Sorozatgyilkosok-Az FBI kulisszatitkai

Dr. Nagy József: Haszonkert a ház körül - Zöldségtermesztés

John Grisham: Camino sziget

Andy McNab: Hívójele: Bravó Kettő Nulla

Vigh-Gárdonyi: Villamosságtan

Ernest Renan: Questions contemporaines

Zsindely Ferenc: Isten szabad ege alatt - 1934.

Donna Leon: Nemesi kisugárzás

Haris Dzsohari: Csakrák - Rejtett energiaközpontok