Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Ízletes falatok percek alatt. Több, mint 500 recept ínyenceknek

Budapest, 1999. Reader's Digest Kiadó. 400 oldal, színes képekkel gazdagon illusztrálva, kiadói karton-kötésben, jó állapotban.

Kiadó:
Reader's Digest
Kiadás éve:
1999
Kiadás helye:
Budapest
Kötés típus:
karton
Terjedelem:
400
Nyelv:
magyar
Méret:
20.5x26 cm
Állapot:
Súly:
1327 g
1690 Ft


Készletek a gyorskonyhához


A jól összeállított raktárkészlet elengedhetetlen kelléke a gyorskonyhának. Segítségével még az utolsó pillanatban, nagy ráfordítás nélkül is készíthetünk olyan ételeket, amelyeket csak néhány friss hozzávalóval kell kiegészíteni.
E könyv receptjeihez többnyire friss hozzávalókra van szükség, de minden gyakorlott szakács igazolhatja, hogy a friss és a gyors különösebb gond nélkül közös nevezőre hozható. Ezért javasoljuk konzervekből, mélyhűtött árukból és más késztermékekből álló raktárkészlet gondos összeválogatását, amelyeket úgy lehet vegyíteni a friss összetevőkkel, hogy ne legyenek az íz kárára. (A Kisebb fortélyok felirat alatti javaslataink, pl. a 39. oldalon, főként e termékek felhasználására vonatkoznak. Ezért ezek az ételek különösen hamar elkészíthetők.) A jól felszerelt kamrával, hűtő- és fagyasztószekrénnyel rengeteg munka és idő takarítható meg. A következőkben azonban nem említjük meg az olyan alapvető élelmiszereket, amelyek mindig fellelhetőek a háztartásban.»Főként olyan hozzávalókkal foglalkozunk, amelyek a gyorskonyha számára elengedhetetlenek. A következő oldalakon további száraz áruk, konzervek és mélyhűtött termékek felsorolása található.
A könyv sok receptjénél további időmegtakarítás érhető el, ha a friss áru helyett készterméket használunk. Ha a receptben konzervről van szó, a mindenkori súlyadat az üveges vagy dobozos konzervek töltőtömegére vonatkozik.
Darabolt, hámozott paradicsom Sok receptber használunk paradicsomkonzervet. Már hámozot-tak, nincs bennük mag, és részben már daraboltak is. Főtt ételekben gyakran még jobban is ízlenek, mint a friss paradicsom. A gyorskonyha számáré többnyire 400 vagy 800 gramm töltőtömegű konzerveket használunk.
Fokhagymakészítmények Ha ritkán van fokhagymára szükségünk, ajánlatos fokhagymás sót vagy fokhagymaport használni. A fokhagymagerezdekkel ellentétben mindkettő jól tárolható készleteink között. Salátákhoz még kész fokhagymás ecet is kapható, ízlés szerint adagolja, először csak kevesebbet, majd szükség szerint tegyen még hozzá.


Tasmina Perry: Örökösnők

Eördögh Tibor: Vadászok nyelvén

Wiitauschek Gyula: Csonka-Magyarország topografiai térképeinek szerkezete

Sütő András: Sárkány alszik veled

Mészáros T. László: Zalaegerszeg-Magyar-angol-német

Székely Zoltán: Országos rekordok, nyerő módszerek, nagy halak

Lábadi Károly: Drávaszög lexikon

Magyarságkutatás - A Magyarságkutató Intézet évkönyve

Tibullus és Propertius összes költeményei

Takács Erika: Magyarország krónikája a honfoglalástól az új demokráciáig

Kosaras Péter Ákos: Magyarok a Waffen-SS kötelékében

Debra Doyle-James D. Macdonald: A főkirály leánya - Varázskör VI.

Virginia Woolf: Felvonások között

Filep Tibor:Debrecen 1956-Forradalom,nemzeti ellen

Széchenyi Zsigmond: Csui!... I-II.

V. P. Borovicka: Sátáni istenek szektái-4 szekta

Mark Twain: Királyfi és koldus

Bán Imre(szerk.) A barokk - Dedikált!

Nepper Ibolya Sőregi János Zoltai Lajos: Bihari halmok

Fazekas Csaba: Kisegyházak és szektakérdés a Horthy-korszakban