Miskolc, 2001. Well-Press Kiadó, 1023 oldal, 68 végig színes fotókkal illusztrálva, kiadói papírborítóban, jó állapotban.
1900 Ft
"Az, hogy a víztartalom a legbelső és a külső rétegekből is egyenlő mértékben távozzon, az érlelőtoronyban — a légkondicionálás előtti időkben — a szalámimester felelőssége volt. Hogy csak a nemes penész adjon zamatokat a terméknek, állandó felügyeletre és gondos kefélésre volt szükség, ezt ma sem lehet kihagyni a műveletsorból.
A régi időkben az érleló'torony ablakainak nyitásávalcsukásával tudták a légteret szabályozni, a Tisza partjának páradús, kiegyenlítettebb klímája pedig biztosította a megfelelő páratartalmat, gátolta a külső, száraz réteg kialakulását. A gondos felügyelet érdekében a szalámimesterek bent laktak a gyárban. A mai, számítógéppel vezérelt érlelési folyamat ezt a hagyományos folyamatot képezi le, ettől tradicionális és modern termék a Pick szalámi.
Sikerét a gyorsan változó étkezési kultúra korában is őrzi, 10 dkg szalámi kielégíti egy felnőtt ember napi fehérje- és zsírszükségletét, 1 kg szalámi tápértéke pedig 5 kg sovány marhahúséval egyezik meg. Tapasztalhatjuk, hogy hosszú ideig eltartható, így lett a sok csomagtól rettegő kiránduló turista legkedvesebb útitársa, elegáns fogadások hidegtálainak gyorsan fogyó dísze a szalámi. A magyar szalámikultúra két világhírű termékei produkált."