Budapest, 2006. Kulinária Kiadó, 255 oldal, kiadói papírborítóban, jó állapotban.
990 Ft
"Két fazék alatt lejjebb vette a lángot, hogy ne forrjon a víz majd a földarabolt csokoládét két nagy, vörösréz üstbe szórta, és az üstöket a fortyogó vízre ültette. Amíg a bevonó anyag ol-vadozott, Achille még egy kis kloroformot locsolt a Natasha arcát borító zsebkendó're, és begurította az asszonyt a fagyasztókamrába, hogy lecsökkentse a testhőmérsékletét.
Mindkét kezében fakanállal sietett vissza, hogy megkevergesse a bevonót. Megkeverte és megkóstolta. Szívesebben használt Valrhonát, de most be kellett érnie ezzel. Nem győzte kivárni, hogy a darabok megolvadjanak. Letette a fakanalakat, kézzel nyúlt bele az üstökbe, és sűrű masszává dolgozta el a csokoládé-Ibrgácsot. Mihelyt az egész megolvadt, hüvelyk- és mutatóujjá-val ellenőrizte, hogy az anyag megköt és elválik-e az ujjbegyeitől. Úgy látta, hogy kész.
Először is végigsimította az üst peremét, hogy levakarja róla a csokoládét, azután lenyalta az ujjait, és az ingébe törölte a kezét. A ruha nem számított, hamarosan új, nagyobb méretű holmikat szándékozott vásárolni. Áttette az üstöket a forró vizes fazekakból a meleg vizesekbe. Az olvadt csokoládét körülbelül negyvenfokos hőmérsékleten kellett tartania.
Kigurította Natashát a fagyasztóból. Nem tudta, nem halt-e meg. Nem, még nem, de nagyon felszínesen lélegzett. Achille az asszony hasának tapintásából megállapította, hogy a teste is megfelelő hőmérsékletű.
Valamennyi gyilkossága közül Natasháét szánta a mesterművének. A kloroformmal lelassította a légzőrendszerét. Mihelyt csokoládéval eltömíti a pórusait, az asszony egészen fájdalommetesen, egészen mutatósán és egészen nyilvánosan megfullad majd. A csokoládészobrászati verseny 489-es nevezési számú tételének nagy műgonddal megírt kísérőkártyáján ez állt:"