Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Schiller Lívia-Schiller György: Mindenki szakácskönyve

Bratislava, 1980. Madách Kiadó, 409 oldal, szövegközti képekkel illusztrálva. Kiadói karton kötésben, jó állapotban.

Kiadó:
Madách
Kiadás éve:
1980
Kiadás helye:
Bratislava
Kötés típus:
karton
Terjedelem:
340
Nyelv:
magyar
Méret:
20x26cm
Állapot:
Súly:
1014 g
2490 Ft


"SZENDVICS ÉS APRÓ SZENDVICS

A felhasználható sokféle hozzávaló kimeríthetetlen lehetőségeket nyújt készítőjének, hogy ízlését, ötletességét és ügyességét érvényre juttassa.
A csukott szendvicsek nagy előnye, hogy könnyebben szállíthatók, és nem kell a díszítésükkel bajlódnunk. Különösen kirándulásokon kedveltek. Két egymásra helyezett zsúrkenyér- vagy zsemleszeletből készíthetők. Ezeket megkenjük vajjal vagy ízesített vajjal, és közé rakjuk a tölteléket. A vajat szardellával, mustárral, májpástétommal, reszelt sajttal, liptói túróval, paradicsompürével stb. ízesíthetjük. Rá sonkát, szalámit, füstölt nyelvet, hideg sültet, halat, sajtot, tojáskarikákat, libamájat, heringet, rákot stb. tehetünk. Fontos, hogy ne rakjuk meg túlságosan.
A nyitott szendvicseket ovális, háromszög, négyzet vagy tégla alakúra készíthetjük. Alapját a szeletekre vékonyán felkent vaj vagy ízesített vaj, kenősajt, esetleg pástétom, körözött vagy püré képezi. A rárakható anyagok skálája olyan széles, hogy mind leírni nem is lehet: sonka szeletben, apróra vágva vagy püré formájában, szalámikarikák, füstölt nyelv, kolbász, pástétomok, libamáj, hideg sült, baromfipecsenye, tojás, rák, különféle sajtok, hal, szardínia, franciasaláta, hússaláta stb. Díszítésül hónapos retket, apróra vágott tojást, tojáspürét, tojáskarikákat, reszelt sajtot, zöld- és pirospaprika szeleteket, káprit, olajbogyót, ajókagyürűt (ringlit), kecsupot, paradicsomot, paradicsompürét, habosra kikevert és nyomózsák segítségével rányomott májpástétomot stb. használhatunk.
Az apró szendvicseket kifliből készítjük. A kiflit ferdén felszeleteljük, megkenjük vajjal vagy szardella-pasztával elkevert vajjal, májpástétommal. Karikára vágott kolbászt, savanyú uborkát, tojáskarikát, sajtot, sonkát vagy lehetőségünk és ízlésünk szerint más anyagokat is rakhatunk rá váltogatva. De nyomózsákkal habosra kikevert májpástétomot, körözöttet, paradicsompürével elkevert vajat is nyomhatunk rá. Apróra vágott tojással, reszelt sajttal vagy apróra vágott metélőhagymával szórhatjuk be. Tálra rakjuk, és mindegyikbe egy-egy díszpálcikát vagy fogvájót szúrunk. Az itt felsoroltak közül mindenki saját fantáziája, ízlése és az adott lehetőség szerint megtalálja a legjobb megoldást."


Tasmina Perry: Örökösnők

Eördögh Tibor: Vadászok nyelvén

Wiitauschek Gyula: Csonka-Magyarország topografiai térképeinek szerkezete

Sütő András: Sárkány alszik veled

Mészáros T. László: Zalaegerszeg-Magyar-angol-német

Székely Zoltán: Országos rekordok, nyerő módszerek, nagy halak

Lábadi Károly: Drávaszög lexikon

Magyarságkutatás - A Magyarságkutató Intézet évkönyve

Tibullus és Propertius összes költeményei

Takács Erika: Magyarország krónikája a honfoglalástól az új demokráciáig

Kosaras Péter Ákos: Magyarok a Waffen-SS kötelékében

Debra Doyle-James D. Macdonald: A főkirály leánya - Varázskör VI.

Virginia Woolf: Felvonások között

Filep Tibor:Debrecen 1956-Forradalom,nemzeti ellen

Széchenyi Zsigmond: Csui!... I-II.

V. P. Borovicka: Sátáni istenek szektái-4 szekta

Mark Twain: Királyfi és koldus

Bán Imre(szerk.) A barokk - Dedikált!

Nepper Ibolya Sőregi János Zoltai Lajos: Bihari halmok

Fazekas Csaba: Kisegyházak és szektakérdés a Horthy-korszakban