Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Szórakoztató fogyókúra (Burda) Diétás receptek mindenki kedvére.. Gyorsdiéták rizzsel, krumlival és zöldségekkel

Budapest, 1990. Burda,141 oldal, végig színes képekkel, kiadói karton-kötésben, jó állapotban.

Kiadó:
Burda
Kiadás éve:
1990
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kossuth
ISBN:
963 02 8662 9
Kötés típus:
karton
Terjedelem:
141
Nyelv:
magyar
Méret:
22x28.5 cm
Állapot:
Súly:
824 g
990 Ft


"Sem a fogyókúra alatt, sem később, amikor már a testsúly megtartása a cél, nem kell lemondani a kenhető zsiradékokról sem. A vajkrémek például csak feleannyi zsiradékot tartalmaznak, mint a vaj vagy a margarin, ízük mégis kiváló. Sütéshez azonban egyáltalán nem és főzéshez is csak korlátozottan használhatók. Sütéshez így maradnak az olajok és zsírok, amelyek kalóriaértékét a minimálisan szükséges mennyiség használatával lehet csökkenteni.
Harmadik energiaforrásunk a szénhidrát. Ez szénből, hidrogénből és oxigénből áll, az utóbbi kettő aránya megegyezik a víz molekulájának hidrogén-oxigén arányával. A szénhidrátok egyszerű cukrokból, szőlőcukorból és gyümölcscukorból épülnek fel. Két egyszerű cukormolekula összekapcsolódása adja a rövid láncú háztartási cukrot (pl. répacukor, esetleg nádcukor), több cukormolekula összekapcsolódásakor pedig hosszú láncú cukrok keletkeznek (pl. a keményítő és a cellulóz). A cellulóz egyébként már a rostanyagok közé tartozik, a szervezet nem tudja lebontani, az emésztés szabályozásában, a tartós jóllakottság érzésének kialakulásában mégis fontos szerepet játszik. Előnyét például a rizs fogyasztásakor élvezhetjük, melynek kalóriatartalma magas ugyan, mégis fogyasztó hatású, mert segíti a szervezet vízlebontását. A keményítőket a szervezet az emésztés során cukorrá alakítja. A cukor a vérből szívódik fel. Magas szénhidráttartalmú élelmiszereink közé tartozik a kenyér, a krumpli, a rizs és a tésztafélék. Ezek az ételek laktatóak, mivel emésztési idejük hosszú, és egyszerre csak kis mennyiségben, fokozatosan kerülnek a vérbe, így ezek energiáját jobban kihasználja a szervezet, mint például a cukorét vagy a magas cukortartalmú élelmiszerekét. A cukorféleségek ugyanis gyorsabban termelik az energiát, túlzott fogyasztásuk szinte elárasztja kalóriával a szervezetet. A fel nem használt, felesleges energia nem távozik el a szervezetből, hanem glikogénné átalakulva az izmokban és a májba raktározódik el. Ha ezek a raktárak megteltek, a szervezet zsírrá alakítja át a felesleget, és tárolja."



Ibos Éva: XIX-XX. századi magyar festészet - magyar, német, angol

Jókai Mór összes művei 71 db. kötet egyben

A művészet története Magyarországon, A Honfoglalástól napjainkig

Igali Mészáros József: A hal, a horog és az ember-1. kiadás!

Szilárdfy Zoltán: Barokk szentképek Magyarországon

Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője - 2011.

Szalai Vivien: Hamis gyönyör - Egy luxusprostituált vallomásai

Anton Neumayr: Diktátorok orvosi szemmel

Márai Sándor: A forradalom előérzete

García Lorca összes művei I-II.

Bencze Tibor L.: A TV-vevőkészülék műszerei és mérései

John Douglas-Mark Olshaker: Sorozatgyilkosok-Az FBI kulisszatitkai

Dr. Nagy József: Haszonkert a ház körül - Zöldségtermesztés

John Grisham: Camino sziget

Andy McNab: Hívójele: Bravó Kettő Nulla

Vigh-Gárdonyi: Villamosságtan

Ernest Renan: Questions contemporaines

Zsindely Ferenc: Isten szabad ege alatt - 1934.

Donna Leon: Nemesi kisugárzás

Haris Dzsohari: Csakrák - Rejtett energiaközpontok