Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Dr. Nagy Emil: A fácán és vadászata

Budapest, 1984. Mezőgazdasági Kiadó, 197 oldal, 79 képpel és ábrával illusztrálva, kiadói egészvászon-kötésben, jó állapotban.

Kiadó:
Mezőgazdasági
Kiadás éve:
1984
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin
ISBN:
963-231-696-7
Kötés típus:
egészvászon
Terjedelem:
197
Nyelv:
magyar
Méret:
17.5x24.5cm
Állapot:
Súly:
503 g
6690 Ft


A takarmány az állat környezetének olyan része, amely döntő mértékben befolyásolja nemcsak a termék előállításának költségeit, hanem az állat egészségét, termelését is. Ezért igen fontos, hogy a takarmány, a takarmányozás műveletének higiéniájával sokat törődjünk. A szárnyasvad-fajok takarmányozására központi keverőüzemekben, egységes receptúra alapján összeállított takarmányt használunk. A gyártó cégnek a takarmányt kifogástalan minőségben kell előállítania, szavatolnia kell a bel tartalmi értékeket és a higiéniai minőséget. Minden megvásárolt tételből vegyünk mintát, és a mintát küldjük bel tartalmi, valamint bakteriológiai vizsgálatra. Tilos megvásárolni nehezen emészthető, mérgező, elszíneződött, nyirkos, bemelegedett, rothadt, fagyos, rendellenesen erjedt, szennyezett takarmányt. Fontos, hogy ismerjük a keverőüzem takarmány-alapanyagainak forrását, és csak megbízható, kiegyenlített minőségű takarmány szállítását szavatoló cégtől vásároljunk takarmányt. A takarmányokat általában tehergépkocsival szállítjuk. A papír- vagy jutazsákot szállító tehergépkocsit ponyvával kell letakarni, hogy a takarmányt a csapadéktól vagy a tűző napon az erős felmelegedéstől megóvjuk. A takarmány szállítása előtt a teherautó rakfelületét alaposan tisztítsuk meg és fertőtlenítsük. Olyan tehergépkocsit, amely más alkalmakor állatokat vagy egyéb, potenciálisan fertőzött anyagot (pl. trágyát) szállított, takarmányszállításra lehetőleg ne használjunk. Az ipari takarmányokat az üzemmenettől függően hosszabb-rövidebb ideig tároljuk. Mivel a takarmánykeverékek nagy mennyiségben tartalmaznak baktériumosan és vegyileg is bomló anyagokat, fontos, hogy ezeket a folyamatokat lassítsuk, illetve megakadályozzuk. A keveréktakarmányok tárolásakor a legnagyobb gondossággal kell eljárni. A tárolásra olyan helyiséget jelöljünk ki, amely jól zárható, jól szellőző, sötét, szilárd padozata van, padozata és falai nem nedvesek, és amelyben a 10-15 °C hőmérséklet a 60-75%-os relatív páratatalommal fenntartható. A zsákosan tárolt takarmány 4-8 lazán rakott zsákból álló, maximálisan 2 m magas oszlopot alkosson. Az egyes oszlopok között 25-50 cm oldaltávolságot hagyjunk.


Müller Péter: Örömkönyv - Dedikált!

Fekete István: A koppányi aga testamentuma

Négy évszak-Versek az örök természetről

Umberto Eco: Gyufalevelek

Gabriel García Márquez: Szerelem a kolera idején, 1992.

Pető Bálint: Harminchét erősség a várvidékről

Rubik Ernő: A bűvös kocka

Magyar történelem gyermekeknek

Deborah McKinlay: Szextettek

Heinrich Böll: Ádám hol voltál?

Miriam Polunin: Die 50 besten Lebensmittel für Ihre Gesundheit

Göldi A. Emil - Gorka Sándor: Rovarok szerepe a betegségek előidézésében

Francois Truffaut: Hitchcock

Richard Friedenthal: Leonardo

Honoré de Balzac: César Birotteau

Ron Kalenuik: Főzzünk egyszerűen és finoman 2.

Kahlich E.-Papp L.-Subert Z.: Olimpiai játékok 1980

Barbara Sichtermann: Klasszikusok 50 híres nő

Noah Gordon: Sámán

Márai Sándor: Idegen emberek I-II.